Zyxel Modem Şifresi


Zyxel marka modem arayüz şifresi nasıl değiştirilir, unuttuğunuz şifreyi nasıl sıfırlayabilirsiniz bunlardan bahsedeceğim.

Bazı cihazlarda bilgisayar üzerinden direk ip alamadıkları için arayüze bağlanma hataları alabilirsiniz bunun için bilgisayara el ile manuel ip vermemiz gerekmektedir.Bilgisayarınıza ethetnet portu üzerinden bağladıktan sonra bilgisayarınızın ağ bağlantı ayarlarından ağ bağdaştırıcı ayarlarınıza giriş yapınız.



Yerel ağ bağlantı ayarlarına sağ tıkayıp özellikler dedikten sonra internet protokolü sürüm 4 ( Tcp / İpv4 ) e çift tıklarak giriş yapınız.


 Açılan sayfada sorunsuz bağlantı kurabilmek için bilgisayarınıza ip adresi vermeniz gerekmektedir. İp adres kısmına resimdeki gibi doldurup tamam deyip kaydediniz.


Modeminizin arkasında bulunan etiket bandrolün'de yazan giriş ip adress numarasını genelde 192.168.1.1 yada 192.168.1.2 dir. İnternet tarayıcınıza direk yazıp açılan sitede kullanıcı adı ve şifrenizi bandroldeki gibi giriniz şifresi 1234  kullanıcı admin yazıp giriş yapabilirsiniz.

Zyxel modem şifresi değiştirme

Modemizin şifresini daha önce değiştirdiniz ve unuttunuz şimdi giremiyorsanız internet bağlantı bilgilerinizi biliyorsanız çok basit bir şekilde şifrenizi sıfırlayabilirsiniz. Arkasında bulunan içeriye göçük küçük resetleme butonuna 5 sn boyunca basılı tutunuz ve üzerindeki ışıklar yanıp söndükten sonra bırakabilirsiniz kendisi açıldıktan sonra fabrika ayarlarına dönen modeminiz arkasında bulunan giriş bilgilerini kullanarak giriş yapabilirsiniz.İnternet bağlantı bilgilerinizi bilmiyorsanız servis sağlayıcınız ile iletişime geçip öğrenebilirsiniz.

1 yorum: