Wifi Şifre Değiştirme

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere wifi şifre değiştirme hakkında bilgiler vereceğim kablosuz ağınızın internet şifresini öğrenme ve güvenliğini arttırmak için yapmanız gerekenleri paylaşacağım.

Kablosuz ağ nasıl oluşturulur servis sağlayıcınızdan yada tekno marketlerden almış olduğunuz adsl, vdsl+2 destekli modemlerin kurulumlarını yaparken cihaz arkasında yada kitapçığında yazan arayüz bağlanma bilgilerini kullanarak internet tarayıcısı üzerinden giriş yapmamız gerekiyor. Genel de giriş bilgileri 192.168.1.1 yada 192.168.1.2 olarak tarayıcıya girip kullanıcı adı ve şifreyi yazıp cihaz arayüzünden tp-link modem için hızlı kurulum yada arayüz ayarları - kablosuz sekmesinden giriş yapıp SSID yani kablosuz ağ ismini yazınız ve doğrulama türü yani şifreleme bilgisi olarak Wpa2 psk seçiniz ister otomatik wifi şifre oluşturursunuz isterseniz kendi belirlediğiniz şifreyi girerek kullanabilirsiniz. En hızlı ve verimli olarak kulanılan kablosuz wireless kanaları 1-6-11 den birini seçip kullanırsanız daha iyi sonuçlar alırsınız.

Güvenliğiniz için lütfen wifi şifrenizi 123456, qwerty, doğum tarihi, cep telefon numarası, ardaşık sayılar yapmayınız daha çok büyük küçük harf kombinasyonları ile desteklenen sayılardan oluşan şifreleri tercih ediniz örnek Q2eFas.!

Wifi şifre değiştirme

Oluşturduğunuz anahtarı misafirleriniz ile paylaştınız ve artık değiştirmek istiyorsunuz bunun için cihazın arayüz ayarlarına girip gerekli adımlarını yapmanız gerek.

Bilgisayarınız üzerinden kablosuz ağ bağlantı yapabiliyorsanız ağınıza bağlanıp bir tarayıcı açıyoruz ( Google chrome, Firefox, explorer) adres çubuğuna modemizin giriş bilgilerini yazıyoruz bilmiyorsanız aşağıdaki adımları uygulayarak öğrenebilirsiniz.

Bilgisayarınızın başlat tüm programlar donatılar çalıştır a girip cmd yazıyoruz ve çıkan siyah pencerede ipconfig yazıp enter tuşuna basıyoruz. Ekrana yazılar dökülüyor ve size lazım olan Varsayılan ağ geçidi : 192.168.1.1 olan cihaz bağlantı numarasını bir yere kaydediyoruz bu numara ile arayüze giriş yapacağız. Bu yöntem ile bütün modemlerin bağlantı adreslerini bulabilirsiniz örnek vermek gerekirse tp-link, airties, zyxel, doping cihazların arayüz bağlantı ip adresslerini bulabilirsiniz.


Bulduğumuz ip adressimizi tarayıcımıza yazıyoruz ve önümüze çıkan sayfada kullanıcı adı ve şifre kısmında sizin cihazınıza ağit bilgileri giriyoruz en çok kullanılan şifreler admin, admin, admin ttnet, admin, 1234 olarak geçmektedir.Benim cihazım Tp link olduğu için onun üzerinden anlatmaya devam edeceğim.



Bilgileri tarayıcımıza girip giriş yapıyoruz bu giriş işlemleri her adsl cihazı için aynıdır.


Arayüzden wireless şifre değiştirme tp link için çıkan sayfada Arayüz ayarları - Kablosuz sekmesine tıklamanız yeterlidir. Yukardaki resimde sizlere madde madde hangi ayarın ne işe yarayacağından bahsedeyim.

1- Kanal wireless ağınızın daha iyi çekim ile alakalıdır 1-13 e kadar kanallar vardır.En verimli 1-6-11 dir.

2- Bazı modemlerde misafir ağı oluşturma vardır bu ağda internet hızı kısıtlama vb gibi engellemeler yapılabiliyor biz normal ağ kuracağımız için 1 i seçtim.

3- SSID kablosuz ağımızın ismi cep telefonlarda tabletlerde bilgisayarlarda wifi aramasında çıkacak isimdir.

4- Ağımızın şifreleme biçimi Wpa2 - Psk dır.

Yukarıdaki adımları yaptıktan sonra kaydet tuşuna basıp cihazınız kendisini yeniden başlattığında artık oluşturmuş olduğunuz kablosuz ağınızın şifresi değişmiş olacaktır.

Eğer cihazınızın arayüzüne giriş yapamıyorsanız cihazınızın şifresini unuttuysanız bir önceki makalemizde modem şifre değiştirme yi öğrenebilirsiniz.

3 yorum:

  1. Bilgilendirme için çok teşekkürler internetimin kablosuz şifresini değiştirdim sayenizde

    YanıtlaSil
  2. ip numaranızı ve giriş bilgilerini bilmiyorsanız http://www.modemarayuz.com adresine bakın her marka model cihazın giriş bilgileri mevcut arkadaşlar

    YanıtlaSil
  3. Sağolun hocam elinize sağlık şifre değiştirme işi biraz karmaşık gelebilir ama aslında kolay. çok güzel özetlemişsiniz https://www.nedirnasilkimdir.com/tp-link-modem-wifi-sifresi-degistirme-resimli-anlatim/.

    YanıtlaSil